Het Team

De zorgboerin

Ik ben Veerle van den Hove en trotse eigenaar van Zorgboerderij Asini. Al van jongs af aan heb ik een grote affiniteit met alles wat leeft. Als kind was ik al vaak buiten te vinden, op de boerderij of in de wei tussen de paarden. Dieren waren mijn steun en toeverlaat bij alle ups en downs in mijn leven.20160907_145012

Toen ik wat ouder was, ging ik me in de band tussen dier en mens verdiepen en kwam ik erachter dat ik niet de enige was die zoveel waarde hechtte aan de connectie met een dier. Omdat ik hier meer over wilde leren, ging ik Diermanagement studeren aan Hogeschool Van Hall Larenstein. In het tweede jaar van de studie koos ik voor de specialisatie Dieren in de Zorg. De betekenis die dieren voor mensen kunnen hebben, vond ik zo mooi, dat ik meteen wist dat ik daarin verder wilde gaan.

Ik heb stage gelopen op verschillende zorgboerderijen en volgde daarnaast een opleiding pedagogiek en een cursus asinotherapie (therapie met ezels). Al tijdens mijn opleiding ging ik aan het werk op een zorgboerderij en na mijn afstuderen ben ik een maand in opleiding geweest in het therapiecentrum van The Donkey Sanctuary in Engeland. Na jaren van studeren en leren, komt een grote droom eindelijk uit. Iets betekenen voor mensen met een hulpvraag door ze in contact te brengen met mijn vier ezels en het leven op de boerderij.

Onze medewerkers

Zorgboerderij Asini heeft een vast team van toegewijde en enthousiaste medewerkers die elk hun eigen taak hebben op het bedrijf. Mede door de inzet van de vrijwilligers kunnen wij veel flexibiliteit en maatwerk leveren.

 

De dieren

Ezels

Tako, Jimmy, Pip, Milly en Nora (nog niet op de foto) staan ieder op hun eigen manier klaar voor onze deelnemers. Net als mensen hebben ook ezels allemaal een andere persoonlijkheid waarvan wij dankbaar gebruiken maken tijdens het werk. We hebben hele lieve betrouwbare ezels, maar ook ezels die elke dag weer een nieuwe ondeugd uithalen. De een is ontzettend mensgericht en kan nooit genoeg aandacht krijgen, de ander is wat meer teruggetrokken en waardeert één-op-één contact het meest. Met ezels is het in ieder geval nooit saai!

Konijnen

Zijn de ezels toch een beetje te groot? Of knuffel je liever met een dier dat je op schoot kunt pakken? Naast ezels hebben we ook vier konijnen; Bram, Pim, Joep en Sam. Zij wonen in een grote ren waar we lekker in het gras kunnen zitten en waar zelf een rolstoel naar binnen kan! Zo kan écht iedereen meedoen.

Kippen

Op de boerderij mogen kippen natuurlijk niet ontbreken. Ze scharrelen gezellig over het erf en voorzien ons dagelijks van verse eitjes! De dames; Willemijn, Madelief, Juliette en Harriëtte, Fleur en Rozemarijn zijn handtam en kunnen ook geknuffeld en geaaid worden.