Dagbesteding

Zorgboerderij Asini is een kleinschalige zorgboerderij waar een persoonlijke benadering centraal staat. Hier vinden we het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier een fijne dag kan beleven en de ruimte krijgt zich te ontwikkelen. We zijn er voor iedereen die net dat beetje extra aandacht nodig heeft. Als je naar Asini komt, kijken we samen naar jouw dromen en doelen en maken we een plan dat aansluit bij jouw mogelijkheden.

Activiteiten

  • Dieren verzorgen
  • Werken in de (moes)tuin
  • Koken en bakken in de keuken
  • Creatief aan de slag
  • Wandelen in de natuur
  • Spelen en spelletjes doen

In de dagbesteding werk je samen met een aantal andere deelnemers op de boerderij. We beginnen de dag gezamenlijk met een kop koffie waarbij we de indeling van de dag bespreken. Na de koffie gaan we aan de slag! De ezels worden naar de weide gebracht, de stallen worden schoongemaakt en de hooinetten worden alvast gevuld en opgehangen voor het ’s avonds. De kippen en konijnen worden naar buiten gelaten en gevoerd. Deelnemers die de dag liever iets rustiger beginnen, kunnen op hun gemak de ezels knuffelen of een moment van rust nemen met de andere dieren.

Naast de activiteiten met de ezels kan er gewerkt worden in moestuin waar we groente, fruit en kruiden verbouwen. Van de producten die we oogsten, maken we soep of jam en wat we zelf niet zo lekker vinden, voeren we aan de ezels! In de keuken kunnen daarnaast ook ezelkoekjes en andere lekkernijen gebakken worden. ’s Middags lunchen we samen in de gezellige kantine of buiten op het terras. Als het mooi weer is trekken we erop uit om met de ezels te wandelen. Bij slecht weer blijven we binnen en maken we schilderijtjes, sieraden, kaarsen en andere kunstwerken. De mogelijkheden zijn breed en door de kleinschaligheid van Asini, kunnen de activiteiten worden aangepast op de behoeften van de deelnemers.