Coaching met ezels

Wat houdt coachen met ezels in?

Coachen met ezels houdt in dat de ezels ingezet worden in activiteiten waar jij van kunt leren of door kunt groeien. De activiteiten vinden altijd plaats in de buitenlucht, met beide benen op de grond, we rijden niet op de ezels. Hoewel de ezels altijd wel een rol spelen in de sessies, gaat het vooral om jouw eigen ontwikkeling. Het werken met de ezels geeft jou inzicht in je eigen denk- en gedragspatronen. Je krijgt bij mij de rust en de ruimte om te voelen, te ervaren en te experimenteren. De ezels zijn puur en eerlijk in hun gedrag en geven je oordeelloze feedback. Als coach begeleid ik je door terug te geven wat ik heb gezien en je hierover vragen te stellen. Ik vertaal als het ware het gedrag van de ezels en vraag dan wat dit voor jou betekent. Dit maakt het voor jou makkelijker om te reflecteren op je eigen gedachten en gedrag zodat we de verbinding kunnen leggen tussen denken en voelen.

Wanneer je bewuster bent geworden van je eigen denk- en gedragspatronen kun je beter zien of ze helpend of juist belemmerend zijn. Wanneer we belemmerende patronen tegenkomen help ik je om deze om te buigen tot positieve, helpende denk- en gedragspatronen. Zo kom jij beter in je vel te zitten en steviger in je schoenen te staan. Misschien klinkt het allemaal nog een beetje vaag. Dat kom omdat je coaching vooral moet ervaren in plaats van begrijpen. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes vanzelf op hun plaats.

Waar kunnen we aan werken?

Onderwerpen waar we tijdens de coachsessies mee aan de slag kunnen zijn bijvoorbeeld:

  • zelfbeeld, zelfvertrouwen
  • weerbaarheid, grenzen aangeven
  • sociale vaardigheden
  • onzekerheid en (faal)angst
  • piekeren of onrust
  • hoogsensitiviteit en overprikkeling
  • overspannenheid en burn-outklachten

Je bepaalt zelf waar je tijdens de sessies aan wilt werken. Soms is het niet helemaal duidelijk wat het probleem is maar merk je wel dat je niet lekker in je vel zit. Je voelt je misschien niet helemaal jezelf. We gaan spelenderwijs aan de slag met de ezels en onderzoeken op die manier waar het schuurt en wat voor jou de beste oplossing is. Dit doen we helemaal op jouw tempo en op jouw manier. Zo kom je weer dichter bij jezelf.

Voor wie is het bedoeld?

Het coachen met ezels is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 12 tot 30 jaar. Je hoeft geen ervaring met ezels of paarden te hebben om deel te nemen aan de coachsessies. Voorafgaand aan jouw traject voeren we een intakegesprek waarin we bespreken wat je nodig hebt en welke rol Asini hierin kan spelen. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend. Klikt het niet of voldoen we niet aan elkaars verwachtingen, dan laten we het daarbij.

Wil je een intakegesprek plannen en even de sfeer op de zorgboerderij komen snuiven? Dan kun je contact met ons opnemen. We nemen graag de tijd voor je!

Wat kost het?

Afhankelijk van jouw situatie kun je in aanmerking komen voor financiering vanuit de Jeugdwet, WMO of de WLZ (PGB). Tijdens het intakegesprek kunnen we samen bekijken of één van deze financieringsvormen voor jou van toepassing is. Ook bespreken we dan hoeveel sessies er ongeveer nodig zijn om jou verder te helpen.

Kom je niet in aanmerking voor één van deze financieringsvormen maar wil je toch komen coachen met de ezels? Dan gelden de volgende tarieven:

Eén losse sessie: € 75,00

Kort traject (5 sessies): € 300,00

Lang traject (10 sessies) € 600,00