Coaching

 

Waarom neem ik altijd te veel hooi op mijn vork? Hoe maak ik de juiste keuzes? Hoe kan het dat ik steeds op hetzelfde punt in mijn leven vastloop? Is mijn huidige baan nog wel iets voor mij? Waarom nemen mensen mij nooit serieus? Hoe kan ik beter mijn grenzen aangeven? Waar sta ik nu en hoe wil ik verder?

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met moeilijke keuzes en vraagstukken. Tijdens de coachsessies gaan we samen met de ezels op zoek naar de antwoorden op deze of andere vragen. Aan de hand van activiteiten met de ezels verkrijg je inzicht in je eigen denk- en gedragspatronen. Je krijgt hierbij de rust en de ruimte om te voelen, te ervaren en te experimenteren. De ezels zijn puur in hun gedrag en geven je oordeelloze feedback. Als coach begeleid ik je door terug te geven wat ik heb gezien en je hierover vragen te stellen. Dit maakt het voor jou makkelijker om te reflecteren op je eigen gedachten en gedrag zodat we de verbinding kunnen leggen tussen denken en voelen.Zo ontstaat er bewustwording en bewustwording is de eerste stap naar verandering!

Soms is het creëren van bewustwording voldoende maar soms is er meer nodig. Je wilt bijvoorbeeld ook je gedrag in bepaalde situaties veranderen, nieuwe vaardigheden eigen maken of door het ontstaan van bewustwording heb je nieuwe vragen gekregen. Vaak kom je dan ook niet eenmalig maar volg je een traject van bijvoorbeeld vijf sessies. Hierdoor krijg je de ruimte om verschillend gedrag uit te proberen en te toetsen of dit het gewenste resultaat oplevert. Dit alles in de veilige omgeving tussen de ezels.

Alle activiteiten vinden plaats naast de ezels, in de buitenlucht en met beide benen op de grond. Ervaring met ezels of paarden is niet nodig. Het gaat er niet om hóe je de activiteiten uitvoert maar om wat je er voor jezelf uithaalt. Bij Equine Assisted Coaching (EAC) gaan we ervan uit dat je de oplossing al in je hebt, we helpen je alleen om deze te vinden. We focussen ons hierbij niet op het verleden of de oorzaak van het gedrag, maar op het hier en nu en hoe jij er mee om wilt gaan. Meer over de methodiek van Equine Assisted Coaching kun je hier lezen. Ik heb de opleiding tot Equine Assisted Coach van Keulseweg begin 2020 met goed resultaat afgerond.

Bij Asini coach ik  individuele sessies en trajecten aan (jong) volwassenen die willen werken aan zelfontwikkeling, zowel met als zonder achterliggende problematiek. Wil je weten of je met jou vraag of probleem terecht kunt bij Asini? Neem dan contact op via coach@zorgboerderijasini.nl en dan kijken we hoe we dit voor jou het beste kunnen vormgeven.

Tarieven

Individuele sessie: € 75,00

Traject (5 sessies): € 300,00

De kosten van een sessie worden over het algemeen niet vergoed. Vaak zijn er wel mogelijkheden voor een (gedeeltelijke) vergoeding door de werkgever. Een sessie of traject zal jou helpen om beter in je vel te zitten en in je eigen kracht te staan, waardoor je waarschijnlijk ook beter functioneert op de werkvloer. Daarnaast kan het coachen met ezels worden ingezet bij voorkomen en herstellen van overbelasting en burn-out. Je kunt bij je werkgever navragen of hier budget voor is gereserveerd.