De Boerderij

Zorgboerderij Asini is een kleinschalige zorgboerderij gelegen in het buitengebied op de grens tussen Schin op Geul en Wijlre. De kleine boerderij wordt omgeven door weilanden, akkers en natuur en is hiermee een oase van rust.

De zorgboerderij heeft zeven ezels, zes konijnen, een aantal kippen en drie katten. Er is een gezellige blokhut die is voorzien van een keuken, toilet, koud en warm water, elektriciteit en verwarming zodat er in alle behoeften kunnen worden voorzien. Zodra je naar buiten stapt, zie je de ezels grazen in de wei. Er is een moestuin waarin we elk jaar onze eigen verse groente, fruit en kruiden verbouwen en een bloementuin die elke zomer in bloei staat. We hebben een snoezelruimte waar je even tot rust kunt komen als je overprikkeld bent en verschillende zitplekken verspreid over het terrein.

Onze kernwaarden

We hebben respect voor de authentieke karakters van mens en dier (iedereen mag zijn zoals hij/zij is)

We bieden begeleiding vanuit het hart met ondersteuning van het hoofd (vanuit liefde maar wel met verstand)

We genieten van het actief bezig zijn in de buitenlucht en met de dieren

Samen zorgen we voor een prettige en veilige sfeer

Het bedrijf en de medewerkers zijn voortdurend in ontwikkeling om de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden

De zorgboerin

Ik ben Veerle, 31 jaar en heb met Zorgboerderij Asini van mijn droom werkelijkheid gemaakt! Al van jongs af aan heb ik een grote affiniteit met alles wat leeft. Als kind was ik al vaak buiten te vinden, op de boerderij of in de wei tussen de paarden. Dieren waren mijn steun en toeverlaat bij alle ups en downs in mijn leven. Toen ik wat ouder was, ging ik me in de band tussen dier en mens verdiepen en kwam ik erachter dat ik niet de enige was die zoveel waarde hechtte aan de connectie met een dier.

Omdat ik hier meer over wilde leren, ging ik Diermanagement studeren aan Hogeschool Van Hall Larenstein. In het tweede jaar van de studie koos ik voor de specialisatie Dieren in de Zorg. De betekenis die dieren voor mensen kunnen hebben, vond ik zo mooi, dat ik meteen wist dat ik daarin verder wilde gaan. Ik liep stage op verschillende zorgboerderijen, volgde een opleiding Pedagogiek en een cursus Asinotherapie (therapie met ezels). Al tijdens mijn opleiding ging ik aan het werk op een zorgboerderij en na mijn afstuderen ben ik een maand in opleiding geweest in het therapiecentrum van The Donkey Sanctuary in Engeland. In 2019 en 2020 heb ik me gespecialiseerd in het coachen van kinderen en jongeren met behulp van ezels bij Educatief Centrum Keulseweg. Na jaren van studeren en leren, heb ik nu het mooiste werk wat er is. Iets betekenen voor mensen met een hulpvraag door ze in contact te brengen met de dieren en het leven op de boerderij.

Missie

Zorgboerderij Asini wil iedereen, die om welke reden dan ook niet goed mee kan in de maatschappij, een veilige plek bieden waar hij/zij ongedwongen zichzelf kan zijn, tot rust kan komen en zich kan ontwikkelen tot het individu dat hij/zij wil zijn.

Visie

Zorgboerderij Asini draagt bij aan de professionalisering van de landbouw-zorgsector, door het goede voorbeeld te geven, mee te denken met andere zorgboeren en stages aan te bieden. Daarnaast draagt Zorgboerderij Asini bij aan de bekendheid en de integratie van zorgboerderijen in de gezondheidszorg door mee te werken aan onderzoek naar de effecten van zorgboerderijen en dierondersteunde activiteiten.

In bezit van:

                      

Aangesloten bij: